Van jeugdbende tot jeugdcoach

Het levensverhaal van Rivelino Rigters alias Blackrockstar is op z’n zachtst gezegd indrukwekkend te noemen. Nadat hij op jonge leeftijd zijn vader verloor, ging hij op zoek naar een nieuwe vaderfiguur. Hij kwam in contact met de oudere buurjongens in zijn woonplaats Amsterdam en begon hen te beschouwen als een soort mentoren die hem de weg wezen. En dat liep niet goed af.

Er is sindsdien veel gebeurd. Nu is Rivelino naast zanger ook actief als talentcoach en rapdocent in het jeugd- en gevangeniswezen. Hij gelooft dat gedetineerden, onder meer getriggerd door zijn verhaal, andere keuzes gaan maken. Hij wil hen helpen om hun verdere leven, buiten de gevangenismuren, positief vorm te geven.

Rivelino is verder op gevangenistour geweest in Nederland, Suriname, Brazilië, Uganda, Aruba en Bonaire, om op te treden en zijn levensverhaal te vertellen. Tijdens deze tours deelt hij ook zijn boek ‘De keuzes die je maakt’ uit. Op de tours en het boek kreeg hij veel positieve reacties.

Om zijn werk te financieren zoekt hij mede investeerders die hem helpen om mannen een positieve toekomst te bieden. En dat ze weten dat er een alternatief is voor het leven waar ze in terecht zijn gekomen.

Wil jij meehelpen om mannen uit het gevangeniswezen een hoopvolle toekomst te geven?

Investeer vandaag nog!

Geven

Rivelino: Van jeugdbende naar jeugdcoach

€0 van €5.000 opgehaald
Persoonlijke info

Totaalbedrag: €5,00

Achtergrond

Prisontour Brazilië 2019, een voorbeeld van een bijzonder resultaat

Op juni 2019 vertrekt Blackrockstar ak Rivelino Rigters samen met videograaf Onno Schmitz voor een gevangenistour naar Brazilië. In Brazilië gaan ze een roadtrip maken met o.a. door Zanete, een ex-bendelid die ooit 5 keer in zijn benen is geschoten door de politie na meerdere bankovervallen. En door Jacco Zutphen ak Phat B. Ze bezoeken drie 3 gevangenissen, scholen, afkickcentra en  favela’s om Rivelino’s verhaal van verandering te brengen.

De bezoeken zijn niet altijd even makkelijk en in sommige gevangenissen zijn de spanningen zo hoog dat er regelmatig doden vallen. In één van de gevangenissen was de week daarvoor een opstand uitgebroken en waren 57 mannen omgekomen.

In een van de huizen van  rehabilitatie die ver van de stad aflag voor veiligheid en verleiding. Na de introductie door de manager van het pand vertelde Rivelino zijn verhaal met vertaling van Jacco en dit kwam goed binnen. Na zijn verhaal speelde hij een aantal nummers en nam Zanete het over met zijn verhaal en hoe hij tot geloof kwam. Daarna deed hij een uitnodiging en oproep om de drugs de rug toe te keren en de wapens af te zweren. Dit was een krachtig moment waarbij de mannen knielden in gebed en een duidelijke keuze voor God maakten om het oude achter zich te laten.

 

In de gevangenis Ursu Branco wachtte de mannen hen op zonder shirt met vele tattoos en nieuwsgierige gezichten. Er was een doordringende urinegeur en veel oude kranten op de betonnen vloer. Rivelino begon met het spelen van een aantal liederen zijn op gitaar en deelde zijn verhaal.  Hij keek altijd naar de gezichten om te zien of de gevangenen zich herkenden in zijn verhaal. Hij zag flink wat lachende gezichten en positieve reacties. Daarna deelde Zanete zijn verhaal in een rap en bad hij in een soort van korte militaire vorm een gebed waarin hij het straatleven aan de kaak stelde en aangaf dat hij voor het goede heeft gekozen.

Tijdens de roadtrip neemt Rivelino een track op met Aldo & Zanete, deels in het Engels en deels in het Portugees. De song heet “Free” en gaat over vrij zijn in je hoofd ondanks de omstandigheden. Ze bezochten beruchte barrio’s waar veel grote bendes drugs verhandelen en shoot-outs deel uitmaken van het dagelijks leven. Daar bezochten ze de voetbalschool van pastor en rapper Aldo, hij zat vroeger in de drugsscene maar na een ontmoeting met God veranderde hij. Nu helpt hij mensen in de wijk een positief leven te leiden!

Al de projecten ter verbetering van mensenlevens worden gefinancierd met giften en donaties zonder hulp van de overheid. Waardoor de projecten te allen tijde kunnen worden voortgezet, wat van groot belang is voor de rehabilitatie van de mannen die uit de gevangenis of de drugsscene komen.  

Na aanleiding van deze roadtrip heeft videograaf Onno Schmitz een docu gemaakt, welke in mei 2020 vertoont zal worden. De track ‘Free’ die in Brazilië is opgenomen met de daarbij horende roadtrip videoclip worden uitgebracht als introductie op zijn gevangenistour in Nederland.

Adres:
Stichting Criminal Minded
Prinsengracht 771
1017 JZ Amsterdam
http://criminalminded.nl/

Contactpersoon:
Rivelino Rigters
06-45761555
blackrockstar@gmail.com

RSIN: 859073671
KvK:
72325984
ANBI: Ja

Missie:
Stichting Criminal Minded heeft ten doel: het versterken en ondersteunen van jongeren en (jong)volwassenen die op sociaal en/of maatschappelijk gebied in een achterstandspositie
verkeren, en/of ondersteuning kunnen gebruiken in hun persoonlijke ontwikkeling, dit in de ruimste zin van het woord.