Wat is een “Metalbijbel”?  
Deze ‘doelgroep-Bijbel’ bestaat uit het Nieuwe Testament met voor- en achterin getuigenissen van mensen uit de doelgroep. Metalartiesten die delen wat zij hebben met Jezus en de Bijbel. De artiesten waarvan wij een getuigenis hebben zijn: Nicko McBrain (Iron Maiden), Tommy Aldridge (Whitesnake), Brian Welch (ex-Korn), Rob Rock, Michael Sweet (Stryper), Ken Tamplin en Metal Pastor Bob Beeman (Sanctuary International).

De Metalbijbel is ook qua ontwerp relevant voor de doelgroep. Door het donkere ontwerp wordt deze Bijbel uit de kerkomgeving genomen en midden in de heavy metal- en hardrockwereld geplaatst. De Metalbijbel is een uniek product omdat het twee op het eerste oog tegengestelde werelden bij elkaar brengt.

Als zoete broodjes
Vaak wordt er verondersteld dat er onder niet-christenen weinig belangstelling is voor Gods Woord, niets is minder waar. Onze vrijwilligers kwamen daar pas geleden op een bijzondere manier achter. Ze wisten niet wat ze meemaakten. Ze waren in de veronderstelling dat een voorraad van 1000 Bijbels veel te groot was voor één concert. Tot hun verbazing kwamen ze er een half uur later achter dat deze voorraad te klein was. Als zoete broodjes waren ze weggegeven. Alle Metalbijbels die ze meegenomen hadden, waren in één keer op. Wat ze zagen was een grote groep Iron Maiden-fans die enthousiast hun net gekregen geschenk aan het bekijken waren. Na afloop vonden we er slechts vijf terug. Kortom de kracht van de Bijbel werkt!

Dit laatste is ook te merken aan de positieve reacties. Heel mooi was het getuigenis van een metal liefhebber die in een plaatselijke kerk zijn getuigenis gaf. Hij was door het lezen van de Metalbijbel tot geloof gekomen. Toen dit aan ons werd doorgegeven waren wij dan ook erg dankbaar.

Het succes van doelgroepgerichte Bijbels
Het idee van een doelgroepgerichte Bijbel is afkomstig van Bible for the nations. Zij zijn de initiatiefnemers achter dit concept. Door deze aanpak hebben zijn inmiddels al meer dan 100.000 Bijbels verspreid in Europa. In samenwerking met hen zijn we hier in Nederland begonnen met het verspreiden van deze Bijbel. Inmiddels zijn we 15.000 exemplaren verder.

Onze grote uitdaging

Het team van vrijwilligers heeft inmiddels al veel voor elkaar gekregen. Zo staan we momenteel al op drie metalfestiavals namelijk:

              Into the Grave in Leeuwarden

              Dokk’m Open Air in Dokkum

              Baroeg Open Air in Rotterdam

Onze wens is om dit lijsjte uit te breiden met Dynamo Metalfest in Eindhoven.  Dit is één van de grootste metalfestival in Nederland waar duizenden metalfans naar toe gaan.

Aangezien we per festival gemiddeld ongeveer 500 Metalbijbels verspreiden à 3,50 euro per stuk en daarnaast nog standkosten en wat overige kosten hebben zijn we per festival ongeveer 2000 euro kwijt.

Bij een groot festival als Dynamo Metalfest zijn de kosten naar schatting 6.000 euro. Help jij ons mee om ook daar Metalbijbels uit te delen?       

Geven

Project Metalbijbels

€5 van €6.000 opgehaald
Persoonlijke info

Bepalingen

Totaalbedrag: €10,00

Vermogensfondsen

Door middel van fondsenwerving bij vermogensfondsen hebben we het volgende bedrag als toezegging gekregen:

€ 2.500
Achtergrond

Visie:
Stichting Transformate is opgericht om mensen te helpen tot ontplooiing te komen, zodat zij hun dromen voor een betere samenleving kunnen verwezenlijken.  In onze visie wordt die betere samenleving gekenmerkt door meer betrokkenheid, meer bewogenheid, meer barmhartigheid, meer vrijheid en meer naastenliefde. 

Missie:
Stichting Transformate heeft als doel om vanuit Gods tegenwoordigheid Bijbelse inzichten te verwerven en deze inzichten middels training, werkmateriaal en aan verwante activiteiten over te dragen, zodat er vanuit de plaatselijke gemeente van Christus herstellende transformatie voor mens en samenleving kan ontstaan. Wij geloven dat God de beste ideeën heeft voor een betere samenleving. Deze ideeën zijn o.a. te vinden in de Bijbel, het meest prachtige boek wat er is.

Adres:
Stichting Transformate
Jagermeester 28
6713 KH Ede
www.transformate.nl

Contactpersoon:
Wilbert de Goei
06-11985537
info@transformate.nl

RSIN: 85445390
KvK:
61703842
ANBI: Ja